Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021 – Expoziția artistei ALIA BAKUTAYAN

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai – 20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de  evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

Expozițiile din această perioadă  prezentate publicului fac parte și din propunerea centrului pentru Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021,  care va avea loc în data de 12 iunie, când programul expozițional  propus va  fi completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecții de film punctuale dedicate.

Expoziția artistei ALIA BAKUTAYAN poate fi vizitată la parterul Palatului în perioada 29 mai – 19 iulie 2021, iar deschiderea va avea loc sâmbătă, 29 mai, ora 16:30.

Alia Bakutayan își repoziționează o mare parte din copilăria trăită în Yemen într-o expoziție multisenzorială, în memorii ale căror efecte și stimuli se întind într-un timp și spațiu reprodus plastic în structuri și forme, în coduri și efecte cromatice, disimulând o realitate entopică într-un discurs redus la materie, textură și culoare.

Artista decupează acele trăiri, într-o schemă vizuală, tactilă și proprioceptivă. Plasându-și lucrările la limita dintre receptare și decondiționare, ea își percepe astfel procesul artistic printr-o sintetizare și răspândire a materiei compacte.

Curator: Ana Negoiță, asistent curator: Miruna Barcan, Denisa Rad