Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021 – Onlooking New York. Street photography

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai – 20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de  evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

Expozițiile din această perioadă  prezentate publicului fac parte și din propunerea centrului pentru Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021,  care va avea loc în data de 12 iunie, când programul expozițional  propus va  fi completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecții de film punctuale dedicate.

Galeria Foișor găzduiește în perioada 29 mai – 30 iunie 2021, expoziția de fotografie semnată de MIRCEA NICOLESCU – Onlooking New York. Street photography

Fotografiile lui Mircea Nicolescu surprind New York-ul (mai specific, Manhattan) în ipostaze care dau impresia unei încrederi prea mari în voia întâmplării, dar care la o a doua privire dezvăluie un proiect enorm de documentare a unui oraș din perspectiva spectatorului-martor, a individului care trece zilnic prin același loc și mapează mental fiecare stradă pe care trece mai mult de o dată, pregătind cu solemnitate culminarea așteptării. Locuind de 30 de ani în New York, fotograful ne oferă o privire în viața orașului, aspect inaccesibil unui turist, ci doar celui ce aparține spațiului pe care îl locuiește, totul printr-o selecție de imagini în care temporalitatea este tratată subversiv: atunci când distanța în timp dintre două imagini nu ne este dezvăluită, evenimente copleșitoare precum pandemia devin de o naturalețe debordantă.

Deschiderea va  avea loc, sâmbătă, 29 mai, ora 17:00.

curator: Rareș Toma, prezintă: Mădălina Mirea