Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021 – Felicia Simion – Crossing Realms

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai – 20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de  evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

Expozițiile din această perioadă  prezentate publicului fac parte și din propunerea centrului pentru Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021,  care va avea loc în data de 12 iunie, când programul expozițional  propus va  fi completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecții de film punctuale dedicate.

La Ghețărie expune în perioada  29 mai – 30 iunie, tânăra artistă fotograf Felicia Simion – Crossing Realms

Fotografiile Feliciei pătrund în narațiunea unor portaluri deschise către un suprarealism aproape magic, eteric,  către spații a căror veridicitate nu apasă prin nevoia de chestionare, agentul obiectiv fiind tocmai captat în sfera și mâinile sale. Aceasta măsoară un cadru al spațiului imediat, îl intuiește și izolează, deconspirându-l de persistența unei asocieri fidele a realității. Intriga devine amplificată de intervenția auctorială a artistei în unele dintre fotografiile sale,  utilizându-și propria figură. Cadrele sale tresaltă de la o scenografie la alta, uneori se întrepătrund, alteori se metamorfozează, ritmicitatea motivelor spectrale intră în conflict cu reprezentarea directă.

 Deschiderea va fi în data de 29 mai ora 15:30

Curator: Denisa  Rad.