Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021 – expoziția „Vârsta Inocenței”

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai – 20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de  evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

Expozițiile din această perioadă  prezentate publicului fac parte și din propunerea centrului pentru Noaptea Albă a Muzeelor, ediția 2021,  care va avea loc în data de 12 iunie, când programul expozițional  propus va  fi completat cu o serie de evenimente muzicale, proiecții de film punctuale dedicate.

Galeria Cuhnia prezintă publicului expoziția „Vârsta Inocenței” semnată de MiHU (MIHAI UNGUREANU), vernisajul va fi tot sâmbătă, 29 mai, ora 16:00. Expoziția poate fi vizitată în perioada  29 mai – 30 iunie 2021

Traseul expozițional ne poartă într-o călătorie spre universul copilăriei, loc în care ludicul și imaginarul pornesc împreună la drum și, găsesc, în final, sensuri noi de reprezentare a vârstelor inocenței. Plecând din interiorul spațiului de joacă, unde reprezentări ale copilăriei fac cunoștință cu diverse personaje și emoții, ajungem la  imagini aproape suprarealiste ale umanului, unde tot ce asimilăm inițial se amplifică.

Arstistul Mihai Ungureanu propune o serie de sculputuri din ceramică și instalații pe care le reinstrumentalizează ulterior,  cu semnificații diverse.

Curator: Ana Negoiță, asistent curator: Miruna Barcan, Roxana Dragne