Expoziția de artă intitulată STRATURI DE MEMORIE

Joi, 16 mai 2024, de la ora 10:00 se va deschide la Galeria Cuhnia a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția de artă intitulată STRATURI DE MEMORIE a artistei Bianca Andreea Constantin.

 

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, ora 14:00. Prezintă: dr. Roxana Păsculescu, critic şi istoric de artă .

 

„…Prin suprapuneri picturale diafane, doar într-o sugerare a planurilor care ar construi perspectival compoziția și printr-o alăturare a unor semne care se îmbină bidimensional, într-o țesere bine chibzuită, Bianca-Andreea Constantin indică straturile memoriei.

Dincolo de măiestria cu care artista ne captează ochiul şi-l conduce către rafinamentele de tonuri şi nuanţe, emoţiile creatoarei legate de întâmplări sau stări, transpar difuz, într-un joc al clarităţii şi al pierderii pe care memoria noastră îl suferă. Lecturarea picturii o facem în mod diferit de la o lucrare la alta, în funcție de traseul dorit de artistă: sub formă de curbe sau oblice care oferă un grad de dinamică picturii. Acestea sunt contrabalansate de spaţiile aproape înflorate, ușor neclare, pierdute în timp…

Ea a vorbit în pânzele sale despre memorie, despre ştergerea sau dispariţia unor amintiri, dar mai ales despre clipele de realitate care rămân cu noi.”

  1. Roxana Păsculescu, critic şi istoric de artă

„Preocuparea mea pentru lucrările din această expoziție a fost explorarea spațiului intern al picturii, ca loc unde converg viziuni din momente diferite. Sedimentăm în straturi de memorie: trări, sentimente, gânduri bune, culori, miresme plăcute, sunete, oameni dragi, viața trăită zi de zi, tot ce am văzut și ne-a impresionat. Imaginile revizitate în pictură apelând la memoria mea sunt transformate de trăirile asociate cu acestea. Se întipăresc urme ale stratificărilor aduse de timp, a asocierilor la care mă reîntorc. Suntem prinși între a ne aminti trecutul și a uita- între construcții și deconstrucții peste care se suprapun impulsuri gestuale de moment.”

Bianca-Andreea Constantin, artist plastic

 

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 3 iunie 2024 și poate fi vizitată

de marți până duminică, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

 

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Radio Trinitas, Jurnal de București, Amos Press.