DRUMUL SPRE CELEBRITATE, EDIȚIA A IX A

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Valores, vă invită la Gala ediției a-IX a a Concursului “Drumul spre celebritate” ce va avea loc vineri, 2 noiembrie 2018, de la ora 17.00, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Un număr important de tineri artiști din întreaga ţară, dar și din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani s-au înscris la singura confruntare muzicală din România, care în afara unor premii în bani, crează reale oportunităţi de afirmare. Muzicieni foarte talentați îşi dau întâlnire în spaţiul încărcat de istorie şi frumuseţe al Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia, între 31 octombrie şi 2 noiembrie 2018.

Instituţii muzicale importante s-au alăturat acestui demers cultural, iar câștigătorii din acest an ai trofeelor acordate pentru fiecare grupă de instrumente, vor fi invitați în stagiunea 2018 – 2019 într-un turneu de concerte și recitaluri care se va desfășura sub genericul “Drumul spre celebritate”. Astfel porțile carierei li se vor deschide.

În acest an concurenții vor fi împărțiți pe nouă categorii de vârstă și pe 4 mari secțiuni: pian, instrumente cu coarde, instrumente de suflat și canto, iar în juriile de specialitate se regăsesc nume importante ale artei sunetelor: prof.univ.dr. Vlad Dimulescu – pianist concertist şi director al departamentului intrumente cu claviatură din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Sebastian Gheorghiu – director ExcesMusic, director al Festivalului „ICon Arts” şi unul dintre cei mai activi organizatori de proiecte culturale din România, Radu Postăvaru – dirijor principal al Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, Ladislau Csendes – violonist și conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, flautista Mihaela Anica, soprana Sorina Munteanu și baritonul Valentin Vasiliu – prim- soliști a Operei Naționale București.