Comunicat de presă Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” invită publicul la un program special care cuprinde:

– Expoziția foto-documentară intitulată: „Moșia Mogoșoaia-Chitila – Reconstituire digitală”, donată Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” de Asociația Istoria Artei.

Cele 42 de panouri prezintă în fotografii și documente de la Arhivele Nationale ale României, dar și din colectii private o istorie a Domeniului Brâncovenesc de la Mogoșoaia. Din echipa proiectului au făcut parte: istoric de artă dr. Oana Marinache, fotograful Cristian Gache și urbanistul Andrei Popescu.

Expoziția se va deschide la Galeria Cuhnia, în data de 14 ianuarie 2024, începând cu ora 10:00 și va rămâne deschisă publicului până pe data de 28 ianuarie 2024 putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 09:00-17:00.

-Recitalul  de muzică și poezie intitulat: „ȘI DACĂ…”, susținut de tineri interpreți de la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti”, Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara, Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” Chișinău și Universitatea Națională de Muzică București.

Recitalul va fi prezentat de către distinsa doamnă Mihaela Tomescu.

Evenimentul se va desfășura în Sala Scoarțelor din Palat, în data de 14 ianuarie 2023, interval orar 14:00-16:00.

Intrarea la evenimente este liberă!

Reamintim faptul că, începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naționale prin Legea 238/2010.