Comunicat de presă REVERII

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 11 noiembrie 2023, în Sala Scoarțelor începând cu ora 15:00, la recitalul vocal-instrumental intitulat Reverii de noiembrie, susținut de Angela Șindeli (soprană) și Andra Demidov (pian). Invitată: Elena Dragomir, laureată a Concursului Crizantema de Aur.

Din program lieduri și romanțe aparținând compozitorilor: F. Schubert, R.Strauss, K. Weill,  E.Toselli, F. P. Tosti, S. Păuța, T. Brediceanu, M. Braia, D. Mizrahi, I. Tomescu, I. Vasilescu

Angela Şindeli a absolvit studiile de licenţă, master și doctorat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În prezent, soprana Angela Șindeli este cadru didactic asociat la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București. Angela Şindeli susține recitaluri în țară la Sala Radio, Ateneul Român, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Nottara, Sala Dalles, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Institutul Cultural Italian „Vito Grasso”, Institutul Cultural Cervantes, Institutul Cultural Maghiar din București, Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia – Focșani, cât și în străinătate la Teatro Filarmonico Giuseppe Verdi, Brindisi, Casa Boggian, Chiesa San Tommaso – Verona, Joseph Haydn Saal – Palatul Esterhazy – Eisenstadt, Chiesa San Francesco, Concattedrale și Museo di Ostuni, Teatro Verdi Brindisi.

Andra Demidov a absolvit studiile de licenţă, master și doctorat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În prezent, pianista Andra Demidov este cadru didactic asociat in cadrul Departamentului de dirijat si instrumente complementare al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sectiile pian complementar si dirijat orchestra si lect.univ.dr. in cadrul Departamentului de canto si artele spectacolului. A sustinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în sali de concert din țară și străinătate.

Elena Dragomir a absolvit Facultatea de Științe și Arte, specializarea pedagogie muzicală a Universității „Valahia” din Târgoviște. În prezent, Elena Dragomir este profesor al Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” și solistă a Coralei Catefralei Mitropolitane din Târgoviște.

Laureată a concursului de interpretare ale Festivalului Național „Crizantema de Aur” (2008 și 2013).

Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro

Intrarea la recital este liberă!