Comunicat de presă recital vocal-instrumental și poezie intitulat Reverii de primăvară

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită duminică, 31 martie 2024, în Sala Scoarțelor începând cu ora 15:00, la recitalul vocal-instrumental și poezie intitulat „Reverii de primăvară”, susținut de Angela Șindeli (soprană) și Andra Demidov (pian). Invitată: Oana Spătaru, actriță.

Din program fac parte lucrări ale compozitorilor: Georg Friedrich Händel, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Antonín Dvořák, Robert Schumann și Felicia Donceanu. Versurile și textele aparțin scriitorilor: Tudor Mușatescu, Lucian Blaga, Magda Isanos, Nâzım Hikmet și Tudor Arghezi.

Sub titlul Reverii,  publicul este invitat să participe la o serie de recitaluri vocal – instrumentale, cu tematici repertoriale diferite, în acord cu fiecare anotimp. Arii, romanțe și piese instrumentale din epoci muzicale diverse, de la Baroc, la contemporan, vor oferi publicului ocazia de a se familiariza cu aceste specii muzicale și de a participa la scurte lecții de istorie a muzicii. În ceea ce privește interpreții, principala formulă va fi duo-ul voce – pian, reprezentat de Angela Șindeli și Andra Demidov. Fiecare recital va avea un invitat din domeniul muzical sau teatral, în funcție de conceptul ales pentru fiecare recital.

Angela Şindeli a absolvit studiile de licenţă, master și doctorat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În prezent, soprana Angela Șindeli este cadru didactic asociat la Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București. Angela Şindeli susține recitaluri în țară la Sala Radio, Ateneul Român, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Nottara, Sala Dalles, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Institutul Cultural Italian „Vito Grasso”, Institutul Cultural Cervantes, Institutul Cultural Maghiar din București, Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia – Focșani, cât și în străinătate la Teatro Filarmonico Giuseppe Verdi, Brindisi, Casa Boggian, Chiesa San Tommaso – Verona, Joseph Haydn Saal – Palatul Esterhazy – Eisenstadt, Chiesa San Francesco, Concattedrale și Museo di Ostuni, Teatro Verdi Brindisi.

Andra Demidov a absolvit studiile de licenţă, master și doctorat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În prezent, pianista Andra Demidov este cadru didactic asociat in cadrul Departamentului de dirijat si instrumente complementare al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sectiile pian complementar si dirijat orchestra si lect.univ.dr. in cadrul Departamentului de canto si artele spectacolului. A sustinut numeroase recitaluri de pian solo şi de muzică de cameră în sali de concert din țară și străinătate.

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Amos News, Jurnal de București.

Intrarea la recital este liberă!