Comunicat de presă recital „Bohemian Trip”

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită duminică, 07 aprilie 2024, în Sala Scoarțelor începând cu ora 14:00, la recitalul intitulat „Bohemian Trip”, susținut de Les Enharmoniques Piano Duo.

Ansamblul alcătuit din pianistele Anamaria Biaciu-Popa si Maria Indricau propun publicului următorul repertoriu:

Franz Liszt/F.Bendel – Rapsodia ungară nr. 2;

Bedřich Smetana – Poemul Simfonic ,,Vltava” (200 de ani de la nașterea compozitorului);

Franz Liszt – Poemul Simfonic ,,Mazeppa”;

Johannes Brahms – Dansuri ungare (nr. 10, 8, 7, 6, 5).

Pianistele Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa au absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (studii de Licență și Masterat). În prezent îndrumă noua generație de muzicieni la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București unde activează ca profesori ai catedrei de pian principal.

Începând cu anul 2012 formează duo-ul pianistic „Les Enharmoniques” devenind o prezență activă pe scenele de concert din țară.

În luna februarie 2013 au înregistrat 60 minute de muzică la televiziunea TvTrinitas, difuzate periodic în cadrul emisiunii „Sunet și Lumină”, realizată de producătorul muzical Laurențiu Topală. Anul 2015 le aduce Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi (actualmente Institutul Liszt) din București, participă la evenimentele „Bucharest Music & Film Festival”, „Nocturna Bibliotecilor” și susțin un recital (,,Rapsodii la Castel”) în stagiunea de la Arcuș la invitația doamnei critic muzical Ecaterina Stan.

Formația susține anual recitaluri atât în stagiunea camerală a filarmonicii bucureștene, de la sala mică a Ateneului Român, cât și în stagiunea Fundației ACCUMM, coordonată de către doamna prof.univ.dr. Verona Maier la Palatul Suțu. Au mai concertat la Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” din Bușteni, Biblioteca Metropolitană București, Muzeul ,,George Enescu” București, Sala Primăriei din Breaza, Institutul maghiar București, Muzeul ,,Casa Mureșenilor” din Brașov, sala Gabroveni ARCUB, la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.

În perioada 2022-2023, au încheiat un turneu sincretic al „Anotimpurilor de Vivaldi-Piazzola” ce a adus în atenția publicului și lucrări ale compozitorilor Ceaikovski și Rahmaninov, dar și tablourile realizate special pentru acest turneu de către pictorița-pianistă Maria Crîșmariu.

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Jurnal de București, Amos Press.

Intrarea la recital este liberă!