Comunicat de presă RapsoDiem

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 18 noiembrie 2023, în Sala Scoarțelor începând cu ora 13:30, la recitalul intitulat RapsoDiem, susținut de Les Enharmoniques Piano Duo.

Ansamblul alcătuit din pianistele Anamaria Biaciu-Popa si Maria Indricau propun publicului:

George Enescu/ M. Sireteanu – Rapsodia română II;

Franz Liszt/ F. Bendel – Rapsodia ungară nr 2;

George Gershwin/ H. Levine – Rhapsody in blue;

George Enescu/ M. Sireteanu – Rapsodia română I.

Pianistele Maria Indricău și Anamaria Biaciu-Popa au absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (studii de Licență și Masterat). În prezent îndrumă noua generație de muzicieni la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București unde activează ca profesori ai catedrei de pian principal. În anul 2012 formează duo-ul pianistic

„Les Enharmoniques” devenind o prezență activă pe scenele de concert din țară.

În luna februarie 2013 au înregistrat 60 minute de muzică la televiziunea TvTrinitas, difuzate periodic în cadrul emisiunii „Sunet și Lumină”, realizată de producătorul muzical Laurențiu Topală. Anul 2015 le aduce Premiul Publicului la Festivalul Muzicii Maghiare, organizat de Institutul Balassi (actualmente Institutul Liszt) din București, participă la evenimentele „Bucharest Music & Film Festival”, „Nocturna Bibliotecilor” și susțin un recital (,,Rapsodii la Castel”) în stagiunea de la Arcuș la invitația doamnei critic muzical Ecaterina Stan.

Formația susține anual recitaluri atât în stagiunea camerală a filarmonicii bucureștene, de la sala mică a Ateneului Român, cât și în stagiunea Fundației ACCUMM, coordonată de către doamna prof.univ.dr. Verona Maier la Palatul Suțu. Au mai concertat la Centrul Cultural ,,Aurel Stroe” din Bușteni, Biblioteca Metropolitană București, Muzeul ,,George Enescu” București, Sala Primăriei din Breaza, Institutul maghiar București, Muzeul ,,Casa Mureșenilor” din Brașov, sala Gabroveni ARCUB, la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”.

Recent au încheiat un turneu sincretic al „Anotimpurilor de Vivaldi-Piazzola” desfășurat pe o perioadă de aproximativ o jumătate de an (decembrie 2022-iunie 2023) ce a adus în atenția publicului și lucrări ale compozitorilor Ceaikovski și Rahmaninov, dar și tablourile realizate special pentru acest turneu de către pictorița-pianistă Maria Crîșmariu.

Cu multă energie și entuziasm au acumulat de-a lungul timpului un vast repertoriu foarte divers și antrenant; acesta cuprinde lucrări ale compozitorilor: J. Strauss, A. Rubinstein, J. Brahms, Fr. Liszt, C. Saint-Saëns, G. Bizet, P. I. Ceaicovski, E. Grieg, G. Fauré, C. Chaminade, C. Debussy, S. Rahmaninov, M. Reger, M. Ravel, J. Ibert, G. Gershwin, G. Enescu; duo-ul își completează constant lista repertorială.

Intrarea la recital este liberă!

Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro

Intrarea la recital este liberă!