Comunicat de presa Pastoral

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, de la ora 17:00 se va deschide la Galeria Foișor a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția de fotografie intitulată PASTORAL a artistei Alexandra Gogu.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 1 octombrie 2023.

Alexandra Gogu este fotograf. A absolvit un master în Antropologie Vizuală la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Facultatea de Științele Comunicării, finalizată printr-o lucrare de licență cu tema „Comunicare vizuală. Storytelling-ul prin fotografie”.

„Pastoral este o serie fotografică inspirată din vorbele rostite de Lucian Blaga – „Veșnicia s-a născut la sat”. Fiind născută și crescută în București, dar având bunici în comuna Chiojdu, județul Buzău, am remarcat diferența dintre viața la bloc și cea de la sat. Cu timpul, am învățat să apreciez liniștea și simplitatea cu care oamenii tratează în provincie viața. Aici totul pare atemporal, soarele strălucește mai tare, aerul de munte îmi curăță plămânii, inspirația este la cote maxime, totul pare mai colorat. Fotografiile din expoziție surprind viața la sat, cuprind timpul, liniștea, foșnetul frunzelor și cântecul păsărilor”.

Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

Parteneri media:
Parteneri media: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro