COMUNICAT DE PRESA MITOLOGII SUBIECTIVE

Începând cu data de 5 octombrie 2023, Galeria Ghețăria a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia va găzdui expoziția intitulată „Mitologii subiective” a artistei Paula Craioveanu. Prezintă Liliana Popa, istoric de artă.

 

Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 7 octombrie 2023, ora 14:00.

Paula Craioveanu este arhitectă, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București și Doctor în Arte Vizuale a Universității de Arte București cu teza „Geometria spațiului interior în pictura olandeză a sec. al XVII-lea”.

Expoziția aduce în fața publicului o serie de lucrări de pictură și grafică din seria „Neomitologie”.

„Lucrările fac parte din proiectul „Neomitologie”, început cu câțiva ani în urma și elaborat pe parcurs.
Nudul este încărcat cu sensuri, altele decât cele decorative sau pur picturale. Împletirea dintre real și fantastic face trimitere la un univers legendar, mitic.

Ce mă interesează este mixul dintre vechi și nou, o estetică modernă inspirată de antichitate, interpretarea contemporană a miturilor eterne.

Asemenea eroilor din mitologie, personajele din pictura mea, ne amintesc de capacitatea de a rămâne frumoși și buni, în ciuda trecerii timpului și de importanța sacralității în întreaga existență. Experiențele umane conferă  acestor subiecte  un plus de magie și mister”.

Paula Craioveanu

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 octombrie 2023 și poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

Parteneri media:
Parteneri media: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro