Comunicat de presă expoziție „SINCERITATEA UNOR IDEI”

Joi, 14 martie 2024, se va deschide la Galeria Cuhnia a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția intitulată „SINCERITATEA UNOR IDEI” a artistei Rebeca Dumitru, curator drd. Felicia Raetzky, istoric de artă.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 16 martie 2024, începând cu ora 16:00 și va fi marcat printr-un moment muzical conceput special pentru acest eveniment de pianistul Alex Penescu.

„Pianistul Alex Penescu este cunoscut pentru piesele „Suflet Colectiv” alături de Călin de la Celelalte Cuvinte și Costin Adam de la Phoenix, ori „Ești lumina mea” alături de soprana Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi.

Expoziția „Sinceritatea unor idei” oferă o incursiune captivantă în universul artistic al Rebecăi Dumitru, cunoscută și sub pseudonimul Agapes Reign. Rebeca Dumitru este nu doar o artistă talentată, ci și un medic dedicat, iar operele sale reflectă profunzimea experienței umane.

Relația complexă dintre știință și artă este reflectată și în tematicile abordate de artistă. Cosmogonia, efemeritatea umană, chiar și utopia inteligenței artificiale fac trimitere la aspecte ale existenței umane, fiind subiecte indispensabile care unesc partea logică, rațională, calculată, științifică a cunoașterii, cu partea fragilă, tranzițională, pe cât de vulnerabilă, pe atât de rezilientă a naturii umane.

Tematicile sale recurente aprofundeaza subiecte interdisciplinare, pornind de la o analiza a propriilor sale credințe și ajungand la expresii ale umanității. Metafizica, religia, mitologia, filozofia, morala se desprind ca înțelesuri conceptuale din arta sa.

Ideile complexe ale artistei Rebeca Dumitru capătă forma prin texturarea panzei si suplimentarea către altorelief a materialelor alese pentru modelaj si suprapunere: marmura lichida, argila, cupru, otel, polimeri, cristale, pulbere strălucitoare”.

Curator și istoric de artă, drd. Felicia Raetzky.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 24 martie 2024 și poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 09.00-17.00.

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Jurnal de București, Amos Press, Nikkolor.