COMUNICAT DE PRESA EXPOZITIA STRADA

Vă invităm la Galeria Cuhnia a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” să vizitați expoziția intitulată „Strada” a artistei Iulia Mihalcea, curator Pavel Șușară.

Finisajul expoziției va avea loc în data de 19 decembrie 2023, începând cu ora 13:00.

Expoziția „STRADA” propune un dialog între pictură și poezie, folosind elementele artei tradiționale cât și experimentele artei postmoderne. Îmbinarea celor două atitudini, respectiv gestul spontan și cel elaborat realizează un dialog empatic al unui observator confruntat cu întâmplări din spațiul stradal.

Abordarea este în tehici mixte, folosind ulei/acrilic pe pânza și colaj, subiectul străzii, impostazele stradale precum oameni, ferestre, bănci, baruri, carusele văzute din interior sau din exterior, fiind un pretext pentru a crea compoziții într-un spațiu plastic care tinde spre a doua dimensiune, ce se constituie într-un limbaj al unei narațiuni compus din întâmplări.

,,STRADA” poate fi pentru vizitator o contemplare în tăcere a bogăției lumii citadine exprimată în limbaj vizual și poetic, a complexității proceselor prin care ia naștere sub ochii noștri, şi nu în ultimul rând este un element arhitectural al culturii contemporane.

Vernisată la Paris în primăvara acestui an, itinerată la în luna august la Muzeul de Artă Tulcea în cadrul Fabricii de Gravură a lui Ion Tițoiu și acum la Mogoșoaia, expoziția ,,STRADA” se va întoarce la Paris în mai 2024.

,,În expoziția STRADA am reprodus ipostaze stradale reflectate prin pictură folosind tehnica mixtă, lăsând ca fiecare lucrare să-și spună povestea ei. Poezia a intervenit firesc, completând armonic narațiunea. Activitatea mea din zona teatrală anterioară, m-a ajutat în concretizarea formelor conceptuale, a unei regii transpuse prin pictură și poezie. Inspirată de cartierul artiștilor din Paris, Montmartre, am ales tema străzii.

Conceptul inițial mi-a creat posibilitatea ,,jocului” plastic prin folosirea tehnicilor mixte, exprimând vizual și prin poezie metafora străzii contemporane.”

Iulia Mihalcea

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 31 decembrie 2023 și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 09:00-17:00.

Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Evenimentemuzeale.ro, Onlinegallery.ro, Roporta și Propagarta.