Comunicat de presă eveniment „Muguri de viață”

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Liceul Nicolae Steinhard și Asociația Copil Dorit vă invită mâine, 30 martie 2024, la Biserica Sfântul Gheorghe și în Sala Scoarțelor la evenimentul intitulat „Muguri de viață”, închinat Maicii Domnului și dedicat mamei și femeii creștine.

În program:

Începând cu ora 9:30, la Biserica Sfântul Gheorghe, Mogoșoaia vă așteptăm la Pomenirea Părintelui Nicolae de la Rohia, la 35 de ani de la trecerea sa la Domnul;

De la ora 10:30, în Sala Scoarțelor din Palat sunțeți invitați la momentul artistic „Din milostivirea Maicii Domnului”, susținut de corul Melos și corul Scântei, sub bagheta dirijor Profesor Maria Alexandru, acompaniament instrumental Profesor dr. Simina Renea.

De asemenea, programul va cuprinde și expoziția unor lucrări artistice realizate de elevi ai Școlii Copil Dorit și Liceului Nicolae Steinhardt.

Liceul Nicolae Steinhard se străduiește să păstreze vie mărturia părintelui ocrotitor Nicolae Steinhardt. Autor al mai multor volume de eseuri: „Între viaţă şi cărţi” (1976), „Incertitudini literare” (1980), „Geo Bogza, un poet al Efectelor, Exaltării, Grandiosului, Solemnităţii, Exuberanţei şi Patetismului” (1982), „Critică la persoana întâi” (1983), „Escale în timp şi spaţiu sau Dincoace şi dincolo de texte” (1987), „Prin alţii spre sine” (1988), „Jurnalul fericirii” (1991) şi interviuri: „Nicolae Steinhardt, Monahul de la Rohia, răspunde la 365 de întrebări incomode adresate de Zaharia Sângeorzan” (1992), „Primejdia mărturisirii” (1993). Așa cum spunea și criticul și istoricul literar George Ardeleanu, părintele Nicolae Steinhardt ni s-a revelat „ca un om prin excelenţă liber şi aceasta în condiţiile în care a experimentat pe viu cele două mari totalitarisme ale secolului XX, în care libertatea era o valoare interzisă, presupunea asumarea unui risc, risc pe care el şi l-a asumat exemplar.”

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Jurnal de București, Amos Press.

Intrarea la spectacol este liberă!