COMUNICAT DE PRESA EU, TU, ANNE

Vă invităm duminică, 23 iunie 2024, în Sala Scoarțelor din Palat, începând cu ora 13:00, la spectacolul work in progress „EU, TU, ANNE”, proiect al Asociației Culturale Perspectiva,

co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

EU, TU, ANNE este un produs artistic născut din colaborarea interdisciplinară a unor artiști preocupați de inovația artistică și experiment spectacular, spectacol document construit pe o dramatizare a operei „Jurnalul Anei Frank”, compilat din scrierile Anei Frank într-un concept spectacular ce aduce cu sine mijloace tehnologice neconvenționale în constructul narativului vizual al spectacolului teatral. Lumea magică a copilăriei se translatează în straturi vizuale de mapping ce reproduce spațiul, asistate scenotehnic de o instalație al cărei scop nu se regăsește în mod normal pe o scenă de teatru, dar care servește natural spectacolul, relocând scenografiei rolul de actant. Acest spațiu dinamic o „îmbrățișează” pe Anne Frank, eroina propriei povești oferind publicului o experiență senzorială unică în spațiul cultural autohton.

 

Acest proiect nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Un spectacol de: Anca Maria Colteanu;

Scenografia: Matei Vladimir;

Sound design: Ovidiu Savu Ioniță;

Visual: Daniel Gontz;

Producător artistic: Octavian Szalad;

 

Distribuție: Gheorghe Visu, Maria Posiar, Adelaida Zamfira și Emilian Marnea.

 

Parteneri: Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Asociația Culturală Perspectiva.

 

Parteneri media: Agerpres, Proedus, Teatrul.azi, Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat, Stan Mansion, Mediafax, Trinitas TV, Radio Trinitas, Amos News, Timpul, Jurnal de București.

 

Intrarea la spectacol este liberă!