Comunicat de presa De la realism la surrealism

Începând cu data de 7 septembrie 2023, Galeria Foișor a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia va găzdui expoziția intitulată „De la realism la surrealism” a artistelor Violeta Coteanu și Daniela Achim Harabagiu. Prezintă Liliana Popa, istoric de artă.

Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 9 septembrie 2023, ora 14:00.

Violeta Coteanu demonstrează că întoarcerea la natură este cea mai plauzibilă cale pentru dobândirea libertății interioare, compozițiile fiind sugestia unui volum care domină plinul.

La Daniela Achim Harabagiu există un sincretism al artelor, este scriitor și pictor, un pictor ce regizează spațiul compozițional cu ajutorul perspectivei, construiește forma din culoare dând unitate și coerență mesajului vizual.

Peisajul, ca tematică abordată, devine numitor comun pentru prezent și trecut”.
Liliana Popa, istoric de artă

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 1 octombrie 2023 și poate fi vizitată de marți până vineri, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

Parteneri media:
Parteneri media: Agerpres, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Trinitas TV, Modernism, Amos News, Timpul, Roportal, Onlinegallery.ro, Propagarta și Evenimentemuzeale.ro