COMUNICAT DE PRESA ARTA SONORA 15 IUNIE 2024

 

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și Asociația Culturală „Arta Sonoră” vă invită sâmbătă, 15 iunie 2024, începând cu ora 17:00, la recitalul „Right hand left”, susținut de Shwan Sebastian.

 

Recitalul face parte din Stagiunea muzicală REZONANȚE SONORE PE ARMONII DE FESTIVAL.

 

În program: J.S.Bach, C.Ph.E. Bach, Bach-Gounod, Bach-Brahms, Fr.Liszt, B. Bartók, A. Scriabin, F. Blumenfeld și S.Bartkiewicz.

 

Născut la București (1979), Shwan Sebastian a studiat pianul la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București cu prof. Mihaela Zamfirescu, apoi la Universitatea „Transilvania” din Brașov – Facultatea de muzică, la clasa prof. univ. dr. Stela Drăgulin, susținându-și diploma de licență la Universitatea Națională de Muzică București. Urmează Master în Piano Performance la Universitatea „Transilvania” din Brașov, clasa prof. univ. dr. Stela Drăgulin, în prezent fiind Doctorand la aceeași universitate, sub îndrumarea prof. univ. dr. Stela Drăgulin.

 

Activitatea sa a fost confirmată de numeroase premii întâi, printre care amintim doar Concursul Internațional „Jeunesse Musicales” edițiile I și III – București, Marele Premiu „Constanța Erbiceanu” la Concursul Național de pian „Mihail Jora” – București și Marele Premiu la Concursul Internațional „PRO PIANO” – București.

 

Repere în activitatea muzicală ce se remarcă: INTEGRALA CONCERTELOR PENTRU PIAN ȘI ORCHESTRĂ de Beethoven, în două seri consecutive, a interpretat piese în primă audiție în România de Charles-Valentin Alkan, Vladimir Horowitz, Marc-André Hamelin, Arcadi Volodos, debutul pe prestigioasa scenă WIGMORE HALL din Londra. Înregistrări speciale pentru fonoteca Societății Române de Radiodifuziune, înregistrări speciale la Purcell School, Londra, cât și numeroase apariții televizate (TVR, TVRM, Trinitas TV, RTT BV).

 

Recitalul se va desfășura în Sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc și va fi prezentat de către doamna Profesor Doina Saliu.

 

Intrarea la recital este liberă!