Cantece Duhovnicesti de NOVALIS

Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” vă invită duminică, 3 septembrie 2023, începând cu ora 12:00, în Sala Scoarțelor, la recitalul de muzică, poezie și euritmie intitulat „Cântece Duhovnicești de Novalis”.

„Cel mai proeminent poet al romantismului german, Friedrich von Hardenberg (Novalis), care a dat Şcolii de la Jena cea mai mare strălucire, a rămas după incredibil de scurta sa existenţă (între 1772-1801) încă o ciudată prezenţă pe cerul gândirii şi creativităţii europene. Aristocraticul saxon face încă o stranie apariţie chiar pe lângă Heinrich von Kleist ori E.T.A. Hoffmann, cei mai ‘pitoreşti în sensul neconformismului maxim şi al cultivării ciudăţeniei, visului, vedeniei. El nu-şi cultivă, ca aceia, stările ieşite de sub stăpânirea raţiunii, nu exaltă ca ei, deliberat, tot ce scapă imperiului luminos al conştiinţei. Dar el trăieşte şi arde într-o lume mai vastă decât aceea îngrădită de categoriile sensibilităţii, de normele raţiunii. Un apetit de fond, irezistibil, al absolutului i-a călăuzit scurta viaţă purtându-l spre demolarea blândă, profetică, a barierelor fiinţei.” Zoe Dumitrescu-Buşulenga

Protagoniștii recitalului de muzică, poezie și euritmie sunt tenorul Evert van Grootel, pianisat Cristina Popa van Grootel, actrița Iuliana Mușetescu și Daniela Giurgiu.

Intrarea la recital este liberă!