Bucureștiul Interbelic- expoziție de fotografie și ghidaje gratuite

Centrul de Cultură ”Palatele Bucureștiului de la Porțile Bucureștiului” vă invită în zilele de 17 și 18 septembrie 2022 să vizitați expoziția de fotografie, intitulată ”BUCUREȘTIUL INTERBELIC”, organizată cu prilejul Zilelor Bucureștiului 2022. Expoziția cuprinde imagini care surprind Bucureștiul copilăriei bunicilor noștri. O capitală europeană dedicată cetățenilor ei, cu locuri de promenadă, cu piețe largi menite să pună în valoare arhitectura clădirilor emblematice, dar și să adune mulțimile.

Imaginile imortalizează forfota unui oraș al contrastelor, viu, dinamic, împărțit deopotrivă de jupâni cu pălărie și dame cochete, dar și de negustori, țărani și sacagii.

Expoziția amenajată în holul cu mozaic venețian de la etajul Palatului Brâncovenesc îi va purta pe cei interesați prin atmosfera Bucureștiului de odinioară oferind o experiență senzorială neașteptată.

Totodată vor fi asigurate ghidaje tematice, cu rolul de a pune în evidență contribuția lui Constantin Brâncoveanu la istoria și cultura Bucureștilor. Participarea la aceste vizite este gratuită fiind organizare trei ghidaje începând cu orele 11.00, 14.00 și 17.00.