APE ȘI MÎNGÎIERI

  • 2018

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită sâmbătă, 7 iulie 2018, de la ora 18:00, la parterul Palatului Mogoșoaia, la vernisajul expoziției de pictură ”APE ȘI MÎNGÎIERI”, semnată Radu Șerban și curatoriată de criticul de artă Mircea Oliv. Proiectul s-a conturat sub coordonarea istoricului de artă Mădălina Mirea.

Expoziția personală de pictură ”Ape și mîngîieri”(…) este gîndită de autor astfel încât să proclame în cuprinsul ei străbaterea în solitudine a marilor căi cugetătoare de apă care își dezvăluie pasivitatea răbdătoare și stenică. Pentru pictor mîngîierea implică de fapt toate ipostasurile timpului ( prezent, trecut și viitor) de unde rezultă că timpul mîngîierii există și are un conținut hidraulic. Conținutul acestui timp este timpul însuși.(…) Expoziția dezvăluie, fără îndoială, în cuprinsul ei străbaterea în solitudine a marilor căi cugetătoare și atotintegratoare ale apei încercînd să facă totul pentru ca acest duh să devină clar, comprehensibil și transparent. Se ascunde în parcursul expozițional un discurs enigmatic, straniu și misterios. Netezimea mîngîioasă nu omoară misterul ci, îți dă senzația că e făcută pentru a fi descoperită. Mîngîierea este în contextul acesta o propensiune înspre timpul viitor.(…)         Oliv Mircea

Expoziția, deschisă la parterul Palatului Brâncovenesc, poate fi vizitată în perioada: 7 iulie – 2 august 2018.

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” Mogoșoaia este o instituție subordonată Primăriei Municipiului București.