Comunicat de presă FESTIVALUL ARTA SONORA

În perioada 25 iulie-1 august 2024 se va desfășura la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” cea de-a V-a ediție a Festivalului Cultural Internațional „Arta Sonoră”.

 

„Ideea acestui Festival este aceea de a îndeplini nevoia de odihnă și relaxare pe de o parte și pe cealaltă parte de a studia zilnic într-un mediu elevat, cu o atmosferă plăcută și competitivă.

Această activitate de a învăța, studia și performa constituie un adevărat imbold pentru dezvoltarea imaginației muzicale, a spiritului artistic, a cerințelor individuale. Tinerii artiști aflați în devenire sunt dornici de aceste activități, pentru ei este o mare onoare să participe la cursuri susținute de profesori renumiți, să învețe tainele muzicii instrumentale / vocale / ale compoziției și nu numai.

 

Suntem deschiși la dorinţele copiilor care doresc să facă primii pași în descifrarea acestei minunate arte care este muzica prin învățarea unui instrument, unei piese vocale.

Acest Festival se adresează tuturor elevilor, studenților din țară și din străinătate, de la liceele vocaționale, școli de muzică.

 

Asociația Culturală „Arta Sonoră” dorește să vină în sprijinul tinerilor interpreți în ceea ce privește activitatea competițională indispensabilă în procesul de educație atipic, precum și în dezvoltarea personalității artistice.

Asociația Culturală „Arta Sonoră” a făcut posibilă desfășurarea acestui festival, cu sprijinul și susținerea Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”- Mogoșoaia, unde se vor desfășura recitaluri zilnice și cursurile de masterclass.

Vă invităm și vă așteptăm cu drag să petreceți câteva zile minunate în compania muzicii clasice.”

Profesor Doina Saliu

 

Intrarea la recitaluri este liberă!