Comunicat de presă ÎNGERI LA PALAT

Joi, 4 iulie 2024, de la ora 10:00 se va deschide la Galeria Cuhnia a Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” Mogoșoaia, expoziția de pictură intitulată ÎNGERI LA PALAT a artistului Liviu Șoptelea, curatoriată de Liliana Popa, istoric de artă.

 

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 6 iulie 2024, începând cu ora 16:00.

 

„Liviu Șoptelea are menirea să mângâie privirea și gândul privitorului, a oamenilor aparent absenți la ceea ce se întâmplă în jur după două năpaste: pandemia și un război inutil ce nu se mai încheie.

 

Liviu Șoptelea problematizează o temă prețioasă. Într-o manieră delicată, dar puternică, fermă, dincolo de primul contact uimit cu lucrările sale spectatorul este prins între mângâiere și senzația de seninătate distribuită de arta sa.

 

Autorul acestui discurs plastic sui-generis „despre îngeri” pare să aibă discursuri plastice paralele, care au ca numitor comun dorința de exprimare. Are stilul său impus, dar tehnici diferite. Unele lucrări par spontane, altele au bază conceptuală. Are un dinamism constructiv, ce pare că se dezvoltă pe măsură ce artistul creează….iar mottoul universului său pictural sunt ÎNGERII ce cred că îl înconjoară când pictează și uneori privesc curios peste umărul artistului ce se întâmplă pe pânza, carton, sau panou…

 

Limbajul artistico-plastic al lui Liviu Șoptelea este un limbaj metaforic, dar este și un sistem de relații stabilite convențional între anumite semne, completat de un rafinament cromatic autentic, deja recognoscibil…În suita sa de picturi elementele plastice: punctul, linia, forma plană, volumul, culoarea, devin semne de limbaj plastic numai în perspectiva unei semnificații și atunci când sunt structurate expresiv. Are o o înclinație spre misticism, spre lirism aș zice, are o delicatețe a figurativului, a viziunii sale artistic unde conturul nu decupează imaginile, ci sugerează…Viitorul va fi al artei indiferent de suportul pe care va fi ea creată…”

 

Liliana Popa, istoric de artă

 

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe data de 21 iulie 2024 și poate fi vizitată

de marți până vineri, între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

 

Parteneri media: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Agerpres, Trinitas TV, Radio Trinitas, Timpul, Amos Press, Jurnal de București.