Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” și Primăria Municipiului Bucureşti vă prezintă prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână.

Atât pentru ziua de sâmbătă cât și pentru ziua de duminică avem soare, mult soare, sănătate, și culoare pe cerul de la Mogoșoaia.

Sâmbătă, 27 august 2016, în parcul de la Palatul Mogoșoaia, dis-de-dimineață, cât să nu fie nici prea cald dar nici prea rece, doar o temperatură propice antrenamentelor în aer liber, vă invităm la Fitness. Asociaţia ”Alături de Tineri” marchează finalul verii cu un eveniment inedit, de altfel şi primul de acest gen din cadrul proiectului “Cultură pentru TINEri”, prin parteneriatul sportiv cu World Class – lider de piață în industria wellness-ului autohton.

Așadar, vă așteptăm să ne antrenăm sănătos în cadrul programului “Fitness la Palat”!

09:00   Yoga cu Cornelia Condeescu

10:00   Zumba cu Anca Gheorghe

11:00   Body Combat cu Cristi Croitoru

12:00   Funcţional cu Sebastian Boldea.

Virgil Scripcariu – sculptor și meșterii olari și fierari din satul Piscu Ilfov ne propun să fim din nou pata de culoare și parte la Caravana Meșteșugurilor. Workshop-uri, fără limită de vârstă şi cu intrare liberă, între orele 14:00 – 18:00, la Palatele Brâncovenești de la Porţile Bucureştiului cu ateliere de roata olarului, fierărie și linogravură. Atelierele de linogravură au ca tematică arta brâncovenească și vor fi însoţite de o expoziţie de fotografie cuprinzând imagini ale monumentelor brâncoveneşti. Expunerea şi atelierul sunt organizate în aer liber, în părculețul de lângă spaţiul Ghețăriei.

Începând cu ora 18:00, echipa de la Palatul Mogoşoaia alături de echipa Teatrului Ion Creangă continuă stagiunea estivală “VăraTic” cu spectacolul Cartierul Poveștilor, cartierul celor mai năstrușnice personaje …

Actorii Teatrului Ion Creangă sunt prezenți alături de dumneavoastră și duminică, 28 august, ora 11:00, cu o nouă reprezentație pentru spectacolul De-a Micul Prinț.

Tot duminică, de la ora 14:00, le readucem aminte părinţilor, bunicilor şi copiilor că suntem încă în marea vacanţă de vară. Binecunoscuta trupă Mușchetarii a pregătit Cavalerul Jucăriilor”, o reprezentaţie deosebită de teatru de marionete.

Expoziţia “Exerciţii de culoare în abstract”, autor – Mihaela Barbu, continuă până la data de 15 septembrie 2016. Expoziţia cuprinde o serie de lucrări noi ale artistei, străbătute şi unite de firul invizibil al jocului serios cu culorile. În Galeria Cuhnia, expresionism abstract și dorinţa artistei de a converti emoţii şi stări interioare în energii colorate şi forme vibrante, tablourile sunt gata de a fi recepţionate în mod unic de fiecare dintre privitori.

În Ipostaze, artistul clujean Gavril Zmicală surprinde emoțiile cu un mare rafinament, explorând latura psihologică și potențând fiecare personaj cu o narațiune. Astfel, au luat naștere povești laice, mistice, ludice, tradiționale, nonconformiste. Galeria Ghețărie vă spune aceste povești doar până pe 4 septembrie 2016.

La parterul Palatului Mogoșoaia, în Marea Sală de expoziții temporare, Viorel Grimalschi propune, până pe 13 septembrie, revizitarea operei din anii 71 – 94, operă foarte puţin cunoscută în prezent, marcată de simbolismul formal purtător al mesajului creştin vizând în special speranţa în înviere, interpretată într-o cheie plastică proprie care mixează elemente ale artei egiptene – ideea de mumie, sarcofag – cu elemente şi evenimente ale contemporaneităţii: omul care, odată ajuns în cosmos, şi-a adăugat o dimensiune luciferică crezând că o caută pe cea divină.

Informaţii suplimentare despre programul și activitățile curente mai pot fi găsite și pe site-ul https://www.palatebrancovenesti.ro la rubrica News cât și pe pagina oficială de Facebook a instituției Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.

Considerăm că sunteți informați despre prognoza meteo, vă mulţumim pentru atenția acordată şi vă aşteptăm cu drag!