,

Mogoşoaia ClasicFest ediţia a IV-a I 2-3 mai 2015

Mogoşoaia ClasicFest ediţia a IV-a – eveniment oferit de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociatia Pro Valores şi Radio România Cultural.

Versiuni originale bachine la Palatul Mogoșoaia.

Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia găzduiește sâmbătă, 2 mai şi duminică, 3 mai 2015, de la ora 12, două recitaluri eveniment care au ca partener Institutul Balassi – Institutul maghiar din București.

De acestă dată Mogoșoaia ClasicFest vă oferă posibilitatea de a ascuta în versiuni originale integrala sonatelor pentru vioară barocă şi clavecin de Johann Sebastian Bach, concert prilejuit de împlinirea a 330 de ani de la naşterea acestui geniu al artei sunetelor. Protagoniste ale recitalurilor sunt: Melinda Béres la vioară barocă și clavecinista Raluca Enea.

Violonista Melinda Béres este laureată a numeroase concursuri naţionale și internaţionale. S-a perfecţionat cu artişti renumiţi, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sándor, Jaap Schroeder, Ferenc Gábor, Mira Glodeanu (vioară barocă) etc. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia, Franţa, Rusia, Belgia). În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.

Raluca Enea este o clavecinistă cu studii de perfecționare în Germania, o artistă care a susținut recitaluri în țară și în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franța, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti.

Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/

Organizatori: Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

Partener: Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

Parteneri media: Radio România Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agenția de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucureșteni.ro, Best Event.