De-aş fi Scufiţa Roşie

Recomandat: Peste 7 ani

duminică, 4 septembrie 2016

ora: 11:00

 

pentru mai multe informații:

http://www.teatrulioncreanga.ro/ro/spectacole/spectacole-curente/peste-7-ani/de-as-fi-scufita-rosie

Acest spectacol se joacă la Palatele Brâncoveneşti, Mogoşoaia

Stagiunea estivală „VăraTic”, 9 iulie – 4 septembrie 2016

Accesul este liber!

De Ioan Gârmacea
După după Charles Perrault
Regia Sorana Coroamă Stanca
Scenografia Anca Pâslaru
Muzica și versurile George Marcu
Coregrafia Păstorel Ionescu
Distribuția Lupul: Cristian Irimia
Vânătorul: Cristian Creţu
Mama: Anca Zamfirescu
Bunica: Alexandrina Halic
Scufiţa Roşie: Carmen Palcu Adam/ Miruna Ionescu
Mioara: Mirela Busuioc
Chausette băcanul şi Charles Perrault (virtual): Marius Nănău
Brancardierii: Ioan Georgescu, Daniel Roman
Durata 60 minute

 

Spectacolul propune o variantă modernă a cunoscutului basm scris de Charles Perrault şi Fraţii Grimm, în care Aniel, o tânără pasionată de Internet, îşi doreşte şi reuşeşte să devină Scufiţa Roşie. Spectacolul, o călătorie în timp şi imaginaţie, ne poartă în atmosfera unui orăşel de provincie a cărui viaţă tihnită este tulburată de apariţia unui străin ce seamănă uneori cu un lup.

În anul 2004 spectacolul a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului de Teatru de la Piatra Neamţ, iar în anul 2006 a primit Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii ”100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, ediţia a II-a.

 

Ce spun specialiştii despre acest spectacol:

„Originalitatea aduce succes – Cu talent dramaturgic şi inventivitate, Ioan Gârmacea a reuşit pe deplin să prezinte o altă „ Scufiţă Roşie” publicului mileniului trei . Povestea lu Perrault a fost cu dibăcie actualizată. (…) Linia generală a story-ului francezului este urmărită cu atenţie, numai că personajele au o altă faţă, contemporană, alte caracteristici. Fiecare, de fapt visează să devină altcineva, cu romantism şi mult haz„.
De-aş fi Scufiţa Roşie” rămâne un spectacol pe placul tuturor, copii şi părinţi, oferind cu generozitate bună dispoziţie, într-un mod original, atractiv, dar şi sfaturi de comportament într-o lume plină de surprize.„

Ileana Lucaciu- Timpul liber, 2002

„Scufiţa Roşie pe calculator- regizat cu poftă de joacă de Sorana Coroamă Stanca, (…) spectacolul nu urmăreşte îndeaproape desfăşurarea basmului ca atare, ci ghiduşiile unei tinere care se joacă la calculator şi se visează traversând o parte din aventurile binecunoscutului personaj.„

Cristina Rusiecki- Observator Cultural, 2002

 

Ce spun bloggerii despre acest spectacol

“În caz că eşti gata pentru o călătorie în timp şi imaginaţie, mai trebuie să ştii şi că -“noua” Scufiţă păstrează pofta de aventură şi ghiduşiile primeia, traversează curajos o parte din întâmplările personajui clasic, se adresează cu precădere puştilor de 7 ani + dar, în special, pare să transforme realitatea cotidiană a lumii moderne în adevărate lecţii de viaţă, aparţinând mai degrabă contemporaneităţii.”

Rudiana Hermeczy, 2013