Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia şi Kulturamt Düsseldorf anunţă concursul pentru o bursă de creaţie de două luni la Düsseldorf, destinată unui artist vizual din Bucureşti.

Rezidenţa se va derula între 1 aprilie şi 31 mai 2012, într-un atelier-locuinţă de 70 mp, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicletă etc.). Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 750 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale (trebuie prezentate bonurile de casă) până la 300 EUR pentru cele două luni.

Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat de către Centrul Cultural Palatul Mogoşoaia. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt.

Expoziţia va fi reprogramată şi la Mogoşoaia, la Casa artelor sau Foişor, în anul 2013.

Artiştii interesaţi sunt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum vitae pe adresa Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, strada Valea Parcului nr. 1, tel 021 3506620, într-un plic cu menţiunea: “Pentru rezidenţa la Düsseldorf”.

Nu este nevoie de un formular de participare, de vreun proiect, de documentaţie sau de recomandări.

Data limită de înscriere este 15 martie 2010. Un juriu va atribui rezidenţa, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.

Numele câştigătorului va fi publicat pe site-ul Centrului Cultural.