14, 20, 27 august și 3 septembrie 2016, între orele 14:00 – 18:00

Asociaţia Gaspar, Baltasar & Melchior și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porţile Bucureştiului vă așteaptă la o nouă incursiune în lumea meșteșugurilor. Vrem să redescoperim împreună lumea tradițiilor vechi, origini ale tehnologiei și marilor invenții ale zilelor noastre. Vara aceasta ne distrăm și ne murdărim cu lut, simțim miros de fier încins și facem gravură în linoleum.

Porțile Palatului Brâncovenesc sunt deschise și vă primesc bucuroși la workshop-uri, fără limită de vârstă. Echipa este formată din Adriana Scripcariu – istoric de artă, Virgil Scripcariu – sculptor și meșteri olari și fierari din satul Piscu Ilfov, şi sunt toţi nerăbdători să vă împărtășească din secretele vechii tradiții.

Să experimentezi, să prinzi curaj şi să te bucuri de lucrul mâinilor tale. Să capeţi drag de meşteşuguri şi să le susţii pe termen lung, printr-un sentiment pozitiv faţă de meşteri şi îndeletnicirile lor!

În zilele noastre, meşteşugul nu poate trăi decât prin dragostea oamenilor!

În fiecare dintre zilele amintite, Caravana meșteșugurilor se oprește la Palatele Brâncovenești de la Porţile Bucureştiului cu ateliere de roata olarului, fierărie și linogravură. Atelierele de linogravură vor avea ca tematică arta brâncovenească și sunt însoţite de o expoziţie de fotografie cuprinzând imagini ale monumentelor brâncoveneşti. Expunerea şi atelierul se organizează în aer liber, în părculețul de lângă spaţiul Ghețăriei.

În zilele de 11, 17, 24 septembrie și 1 noiembrie 2016 între orele 16:00 – 17:00 se vor organiza şi două tururi ghidate pentru grupurile de vizitatori.