CCPBPB anunţă concursul pentru o bursă de creaţie de două luni la Düsseldorf, destinată unui artist plastic din Bucureşti. Rezidenţa se va derula între 20 februarie şi 20 aprilie 2013, într-un atelier-locuinţă de 95 m pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefax etc.). Situat la etajul 1 al unui complex de ateliere, spaţiul de lucru al artistului rezident nu este potrivit pentru sculptură şi nici pentru obiecte grele.

Rezidenţa comportă un stipendiu lunar şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale pînă la 300 EUR pentru cele două luni acordate de partea germană. Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat de către Centrul Cultural Palatele Brâncovenești. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Dusseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt. Anul acesta sunt oportunități speciale pentru artiștii care creează în tehnicile foto-video. Artiştii interesaţi sunt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum vitae pe adresa Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, str. Valea Parcului nr. 1, tel 021 3506620, într-un plic cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf.

Este important ca artiștii interesați să cunoască bine limba engleză, germană sau franceză.

Nu este nevoie de un formular de participare, de vreun proiect, de documentaţie sau de recomandări.

Data limită de înscriere este  15.02. 2012. Un juriu se va întruni, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.