Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia  şi  Kulturamt Düsseldorf

Anunţă concursul pentru o bursă de creaţie de două luni la Düsseldorf, destinată unui artist vizual din Bucureşti.

Rezidenţa se va derula între 1 februarie şi 30 martie 2015, într-un atelier-locuinţă de 70m pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicleta etc.). Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 750 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale (trebuie prezentate bonurile de casă) pînă la 300 EUR pentru cele două luni.  Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf.

Artiştii interesaţi sînt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum vitae pe adresa Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, str. Valea Parcului nr. 1, tel. 021 3506620, într-un plic cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf.

Nu este nevoie de un formular de participare, de vreun proiect, de documentaţie sau de recomandări. Data limită de înscriere este 15 ianuarie 2014. Un juriu va atribui rezidența, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.