,

Muzica Palatelor României

Bucureştenii sunt aşteptaţi la ediţia a II-a a Turneului Naţional “Muzica Palatelor României” ce se va desfăşura în perioada 6 – 21 august 2011 în organizarea Radio România Cultural şi ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Şi în acest an, castele şi palate, locuri încărcate de istorie și frumuseţe, vor fi promovate şi prin arta sunetelor.
În cele şase recitaluri, Cvartetul Cantabile din Iaşi, ansamblu alcătuit din muziciene de mare valoare, va interpreta creaţii de Franz Schubert, Joseph Haydn şi Hugo Wolf. Formaţia, pregătită de Constantin Stanciu, membru al celebrului Cvartet Voces, a avut până în prezent numeroase apariţii pe scenele ţării, fiind de asemenea invitată şi la importante festivaluri din Germania, Italia şi Republica Moldova.

Concertele vor avea loc sâmbătă, 6 august, de la ora 20 pe Faleza Dunării din Galaţi, duminică, 7 august la castelul Sturdza de la Miclăuşeni, miercuri, 10 august la Muzeul Unirii din Iaşi, joi, 18 august la Muzeul de Artă din Cluj Napoca, sâmbătă, 20 august la Castelul Peleş şi duminică, 21 august la Palatul Mogoşoaia. Ultimele 5 concerte vor începe la ora 17.

Parteneri: Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Club Zodiar din Galaţi, Tipografia Docuprint din Bacău, La donna e mobile, prin proiectul Transylvania for bussines, Complexul Muzeal Naţional Moldova, Muzeul de Artă din Cluj Napoca, Muzeul Naţional Peleş şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.